Ιατρικά Γάντια.. Ποιο είναι το καταλληλότερο?

Είναι γεγονός ότι τα γάντια αποτελούν ένα από τα βασικότερα κομμάτια του εξοπλισμού των εργαζομένων και είναι κυρίως συνδεδεμένα με τα επαγγέλματα υγείας. Αν όμως σκεφτεί κανείς λίγο περισσότερο, θα διαπιστώσει ότι μία πληθώρα επαγγελμάτων έχουν ως βασική προϋπόθεση τη χρήση ιατρικών γαντιών. Ειδικά μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, η ζήτηση γαντιών αυξήθηκε κατά πολύ, στα πλαίσια της ατομικής προστασίας.

Συχνά, είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς ποιο είδος γαντιού είναι το καταλληλότερο για έκαστη χρήση. Σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν διάφοροι παράγοντες, προκειμένου να γίνει η σωστότερη επιλογή. Κοινός παρανομαστής κάθε είδους γαντιού όμως, θα πρέπει να είναι η ασφάλεια, η αντοχή και η βιοσυμβατότητα.
Οι πιο κοινοί τύποι γαντιών είναι:
Τα Latex
Τα Νιτριλίου
Τα Βινυλίου
Τα Νάιλον

LATEX: 

Κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ και χρησιμοποιούνται σε διαφορετικών ειδών ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των οδοντιατρικών, αλλά και σε σαλόνια αισθητικής και spa. Είναι εξαιρετικά ευέλικτα, προσφέρουν καλύτερη εφαρμογή, υψηλή αίσθηση αφής και καλή προστασία από παθογόνα, έχουν ικανότητα αντοχής στο σχίσιμο και διατίθενται με πούδρα και χωρίς πούδρα.
Η πούδρα στην επιφάνεια των γαντιών διευκολύνει να γίνει ευκολότερα και γρηγορότερα η τοποθέτηση και την αφαίρεση τους. Ωστόσο, η πούδρα είναι γνωστό ότι προκαλεί ερεθισμό του δέρματος σε μερικά άτομα λόγω αλλεργίας. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι ασφαλέστερο να προτιμηθούν γάντια χωρίς πούδρα.

ΝΙΤΡΙΛΙΟΥ: 

Τα γάντια νιτριλίου γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στον ιατρικό τομέα αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου των τατουάζ. Είναι υψηλής αντοχής και προστασίας από χημικές ουσίες, παρέχουν άνεση, είναι απαλά και ευέλικτα, δεν περιέχουν λάτεξ και δεν προκαλούν αλλεργίες.

ΒΙΝΥΛΙΟΥ:

Τα γάντια βινυλίου κατασκευάζονται από συνθετικό υλικό, είναι ελαφριά και απαλά. Παρέχουν αντίσταση σε ορισμένες χημικές ουσίες όπως οι κοινές αλκοόλες, είναι ευαίσθητα στην αφή και δεν περιέχουν λάτεξ.

 

ΝΑΙΛΟΝ:

Ο συγκεκριμένος τύπος γαντιών είναι λεπτός και ο λιγότερο ανθεκτικός. Μπορεί να φορεθεί και να αφαιρεθεί εύκολα, είναι οικονομικότερος, και δεν περιέχει λάτεξ. Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση σε συνθήκες έντονης θερμότητας ή σε θερμές επιφάνειες.

Τα γάντια μία χρήσεως μπορεί να είναι εξαιρετικά προστατευτικά, αρκεί να είναι τα κατάλληλα για τη χρήση που προορίζονται και φυσικά, να φορεθούν και να αφαιρεθούν σωστά.
Στην m.b. soranus θα βρείτε μεγάλη γκάμα ιατρικών γαντιών, για κάθε χρήση στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Είναι της εταιρείας GMT και χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα & υψηλή ανθεκτικότητα.